Quiche Lorraine i ildfast form. foto

Quiche Lorraine

En super quiche som også egner seg svært godt til å fryse ned. Da har du noe godt som er lett å ta fram. Jeg steker ofte bacon og lager paideigen dagen før. Da føles det ikke som så mye arbeid. Det tar jo litt tid, dette her! Jeg lager alltid dobbel porsjon og må da steke på varmluft. Bytter plass på brettene halvveis i stekingen.

Bon Courage! Godt mot – eller lykke til!!

Ingredienser

  • Paideig
  • 150 g hvetemel

  • 125 g smør

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 dl iskaldt vann

  • Fyll
  • 150 g bacon

  • 3 egg

  • 150 g revet ost

  • 1,5 dl fløte

Slik gjør du

  • Ha hvetemel og salt i food-prosessor. Kutt smøret i terninger og ha dem oppi sammen med melet. Kjør maskinen, av og på noen ganger, til smøret er smuldret opp.
  • Ha i det kalde vannet, kjør forsiktig, av og på noen ganger, til det hele henger sammen.
  • Putt i plastpose og trykk deigen flat. Legg i køleskapet en times tid.
  • Stek bacon.
  • Sett ovnen på 200 grader.
  • La deigen hvile i romtemperatur fem minutter. Smør paiform, strø mel på bakebordet og kjevle ut deigen. Snu den noen ganger så den ikke henger fast. Legg den over kjevlen slik at det er lett å legge den i formen (du legger kjevlen på midten, breier deigen over fra den ene siden og løfter opp). Klapp den til i formen og rull over kanten med kjevlen slik at kanten blir bein.
  • Legg bakepapir i formen og legg ris eller erter oppi.
    Forstek deigen ca 12 min.
  • Løft forsiktig bakepapir med risen oppi og legg så bacon oppi, deretter revet ost. Pisk sammen fløte og egg og hell over.
  • Stekes ca 25 min. Kommer an på ovnen. Følg godt med første gangen.