Karamellisert rabarbrapai

Hver vår er det tid for rabarbra i hagen som brukes til ulike matretter, rabarbrapai er en av de. Stor suksess med denne oppskriften.

PAIBUNN

  • 175 g hvetemel

  • 0,5 ts sukker

  • 120 g kaldt smør

  • 3 ss vann, iskaldt

  • FYLL
  • 759 g rabarbra

  • 250 g sukker

  • 2 ss maisenna

  • TOPPING
  • 90 g hvetemel

  • 40 g store havregryn

  • 50 g brunt sukker

  • 25 g sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • 100 g smør

  • 40 g hakkede mandler

Slik gjør du

  • Lag paibunnen i foodprosessoren og klem deigen flat før du legger den i kjøleskapet i 30 minutter. Lag toppingen mens den står i kjøleskapet.
  • Kjevle ut paibunnen med plastfolie og sett paibunnen 30 min i kjøleskapet igjen, mens du ordner rabarbraen. Rens rabarbraen og del i biter.
  • Stekes på 190 grader på varmluft på nederste rille i 1 time og 10 minutter.