Laksewok med peanøttsaus

Finfin lakserett med grønnsaker og en pikant peanøttsaus med litt smell i. Kan serveres med nudler, ferskpasta, pasta, quinoa eller ris. Oppskriften er til 4 personer.

Ingredienser peanøttsaus

  • 2 ss peanøttsmør (gjerne den økologiske typen uten mye salt)

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ss Sriracha (chilisaus)

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 dl kokende vann

Slik Lager du peanøttsaus

  • Bland alle ingredienser til sausen i en egnet ganske liten bolle.
  • Tilsett kokende vann og rør rundt til den er jevn og grei.
  • Sausen kan deretter vente i bollen til alt det andre er klart i stekepannen.

Ingredienser til wok

  • 4 stk laksefileter, 125 gram per stk.

  • 4 gulrøtter

  • 1 brokkoli

  • Nøytral olje til steking

  • Sesamfrø til å strø over

  • Eventuelt: Mango chutney eller mango-salat kan passe godt som tilbehør.

Slik gjør du

  • Klargjør pasta, ris, nudler eller det som skal være tilbehør.
  • Kutt gulrøtter i tynne strimler
  • Del brokkoli i små buketter
  • Kutt laks i terninger
  • Stek gulrøtter og brokkoli i stekepannen i olje.
  • Når grønnsaker har fått litt steking, kan laks tilsettes. Vendes forsiktig til ferdigstekt. Kan også stekes på egen stekepanne, dersom man vil ha en litt mer perfekt finish på terningene.
  • Når laks er gjennomstekt, blandes peanøttsausen forsiktig inn med laks og grønnsaker.
  • Strø sesamfrø over retten. Nå er det klart til spising! God middag!