Ripsis i dessertskål. foto.

Tirils ripsis

Herlig sommerdessert som er perfekt å lage i slutten av juli til midten av august når ripsen er moden. Isen blir frisk og fin med et deilig syrlig preg. Oppskriften kommer opprinnelig fra Ragnhild Jørgensen, men er blitt adoptert av Tiril. Man kan gjerne doble denne porsjonen, slik at man får flere desserter i frysen – klar til bruk. Man trenger tre boller til å blande de ulike ingrediensene i:

Ingredienser

  • Bolle 1:
  • 0,5 l rips

  • 3 dl sukker

  • 1 ss sitronsaft

  • Bolle 2:
  • 2 eggehviter

  • Bolle 3:
  • 3 dl fløte

  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

  • Bruk stavmikser på innholdet i bolle nr. 1, slik at bær knuses og blandes med sukker og sitronsaft.
  • Pisk eggehvitene stive i bolle nr. 2.
  • Pisk kremfløten stiv og tilsett vaniljesukker i bolle nr. 3.
  • Bland deretter de tre blandingene forsiktig sammen.
  • Fordeles deretter i egnede skåler for å fryse ned. Pakk i plast og legg i dypfryseren.