Spansk oksegryte. foto.

Spansk oksegryte

Dette er skikkelig godt – et ordentlig luksusmåltid! Den kan godt også spises dagen derpå, da den gjerne smaker enda bedre!

Ingredienser

  • 1 kg oksekjøtt (høyrygg eller bedre)

  • 3 mellomstore gulerøtter

  • 2 grønne paprika

  • 1 løk

  • 1 boks hele hermetiserte tomater

  • 1,5 dl hvitvin

  • 1 laurbærblad

  • 3 hvitløksfedd

  • 0,5 ts timian

  • 1 ts salt

  • svart pepper

  • smør

Slik gjør du

  • Skjær gulerøtter, paprika og løk ganske grovt.
  • Skrell hvitløken.
  • Skjær kjøttet i passende biter.
  • Sett på stekepannen, og brun kjøttet på alle sider.
  • Fres grønsakene, bortsett fra tomatene. La det ikke bli brunt.
  • Skjær tomatene grovt, og ha dem oppi.
  • Press hvitløken i og tilsett timian, salt og pepper.
  • Hell i vinen. Legg kjøttet i.
  • Rør godt og hell på så mye vann at det akkurat dekker kjøttet.
  • Legg i en buljongterning.
  • La gryten stå å surre i 2 timer.
  • Server med potet, ris, foccachia eller hvitløksbrød til. Serveres gjerne i suppeskål og med skje, slik at man kan glede seg over den velsmakende og gode kraften.