Dette er skikkelig godt – et ordentlig luksusmåltid! Den kan godt også spises dagen derpå, da den gjerne smaker enda bedre!
Ingredienser
1 kg oksekjøtt (høyrygg eller bedre)
3 mellomstore gulerøtter
2 grønne paprika
1 løk
1 boks hele hermetiserte tomater
1,5 dl hvitvin
1 laurbærblad
3 hvitløksfedd
0,5 ts timian
1 ts salt
svart pepper
smør
Slik gjør du
- Skjær gulerøtter, paprika og løk ganske grovt.
- Skrell hvitløken.
- Skjær kjøttet i passende biter.
- Sett på stekepannen, og brun kjøttet på alle sider.
- Fres grønsakene, bortsett fra tomatene. La det ikke bli brunt.
- Skjær tomatene grovt, og ha dem oppi.
- Press hvitløken i og tilsett timian, salt og pepper.
- Hell i vinen. Legg kjøttet i.
- Rør godt og hell på så mye vann at det akkurat dekker kjøttet.
- Legg i en buljongterning.
- La gryten stå å surre i 2 timer.
- Server med potet, ris, foccachia eller hvitløksbrød til. Serveres gjerne i suppeskål og med skje, slik at man kan glede seg over den velsmakende og gode kraften.