Svens spenstige spelt-rundstykker

Oppskriften gir 12-14 meget gode, grove og saftige rundstykker. Bør absolutt prøves.

Ingredienser

  • 0,5 pose tørrgjær (6 gram)

  • 5 dl vann

  • 1 ts salt

  • 1 ts honning eller sirup

  • 3,5 dl grovt spelt mel

  • 5 dl siktet fint spelt mel

  • 1,5 dl femkornsblanding eller andre frø og kjerner

  • 0,5 dl grovhakkede valnøtter

  • Litt gresskarkjerner til pynt

Slik gjør du

  • Tilsett femkornsblandingen i det lunkne vannet. Tilsett deretter gjær og honning.
  • Bland alt det tørre for seg. Bland deretter det våte og det tørre. Rør sammen med slikkepott, til alt er gjennomfuktet og har god konsistens, ca. 1 minutt.
  • Dekk til deigen med klingfilm og sett den i kjøleskap i minimum 9 timer.
  • Dagen etterpå / ni timer senere, setter man først på ovnen på over- og undervarme på 250 grader.
  • Bruk to spiseskjeer til å løfte opp passelige deigklumper som legges på bakepapir på et stekebrett. Beregn 12-14 klumper med forholdsvis lik størrelse.
  • Pensle med meierismør og strø på gresskarkjerner.
  • Stekes midt i ovnen i 14 minutter.