Oppskriften gir 12-14 meget gode, grove og saftige rundstykker. Bør absolutt prøves.
Ingredienser
0,5 pose tørrgjær (6 gram)
5 dl vann
1 ts salt
1 ts honning eller sirup
3,5 dl grovt spelt mel
5 dl siktet fint spelt mel
1,5 dl femkornsblanding eller andre frø og kjerner
0,5 dl grovhakkede valnøtter
Litt gresskarkjerner til pynt
Slik gjør du
- Tilsett femkornsblandingen i det lunkne vannet. Tilsett deretter gjær og honning.
- Bland alt det tørre for seg. Bland deretter det våte og det tørre. Rør sammen med slikkepott, til alt er gjennomfuktet og har god konsistens, ca. 1 minutt.
- Dekk til deigen med klingfilm og sett den i kjøleskap i minimum 9 timer.
- Dagen etterpå / ni timer senere, setter man først på ovnen på over- og undervarme på 250 grader.
- Bruk to spiseskjeer til å løfte opp passelige deigklumper som legges på bakepapir på et stekebrett. Beregn 12-14 klumper med forholdsvis lik størrelse.
- Pensle med meierismør og strø på gresskarkjerner.
- Stekes midt i ovnen i 14 minutter.