Hender som knar deig til rundtsykker. foto.

Kalvatreets grove rundstykker

NB!!! Ha gjerne mindre grovt mel, dette er ganske grove rundstykker.
Det er også godt å erstatte noe av det grove melet med grov sammalt rug. Her må man prøve seg fram selv.

Ingredienser

  • 50 g meierismør

  • 1 ss honning eller sirup

  • 0,5 l lunkent vann

  • 10 dl grovt sammalt hvete

  • 4 dl hvetemel

  • 1 god ts salt

  • 50 g gjær / 1 pose tørrgjær

  • solsikkefrø, sesamfrø eller valnøtter som ristes på pannen først

  • smør til pensling

Slik gjør du

  • Smelt smøret og ha i honning/sirup. Ha i vannet. Lunken blanding. 
  • Bland alt det tørre, men ikke alt melet og ha så i lunken væskeblanding. Elt godt!!
  • Dekk med klede og hev godt.
  • Kna så deigen godt og trill så ut 20 rundstykker.
    Alternativ: Trill lang pølse, skjær i 20 emner som skal være flate.
  • Pensle med smeltet smør/margarin
  • Etterhev rundstykkene.
  • Stek på 220 grader i ca. 15 min.