NB!!! Ha gjerne mindre grovt mel, dette er ganske grove rundstykker.
Det er også godt å erstatte noe av det grove melet med grov sammalt rug. Her må man prøve seg fram selv.
Ingredienser
50 g meierismør
1 ss honning eller sirup
0,5 l lunkent vann
10 dl grovt sammalt hvete
4 dl hvetemel
1 god ts salt
50 g gjær / 1 pose tørrgjær
solsikkefrø, sesamfrø eller valnøtter som ristes på pannen først
smør til pensling
Slik gjør du
- Smelt smøret og ha i honning/sirup. Ha i vannet. Lunken blanding.
- Bland alt det tørre, men ikke alt melet og ha så i lunken væskeblanding. Elt godt!!
- Dekk med klede og hev godt.
- Kna så deigen godt og trill så ut 20 rundstykker.
Alternativ: Trill lang pølse, skjær i 20 emner som skal være flate. - Pensle med smeltet smør/margarin
- Etterhev rundstykkene.
- Stek på 220 grader i ca. 15 min.