Pasta linguine con pesto ai cavolo neri e noci

Syrlig baconlinguine med persillepesto

Frisk og fin pastarett med en deilig persillepesto. Fungerer både varm og rett fra kjøleskapet! Oppskriften er nok til 4 personer.

Ingredienser

  • Linguine (flat spaghetti)
  • 400 g pasta

  • Persillepesto
  • 2 bunter bladpersille

  • 1/2 stk kinesisk hvitløk

  • 1/2 stk sitron

  • 1,5 dl olivenolje

  • salt og pepper

  • Topping
  • 1 stk rødløk

  • 500 g baconterninger (minimum, gjerne mye mer)

  • 2 pakker cherrytomater

  • 100 g fetaost

  • 100 g ruccola

Slik gjør du

  • Først setter du på pastaen i kokende vann og litt salt.
  • Kast deg deretter løs på persillepestoen:
    – Skyll persille og ha den i et litersmål
    – Skrell og finhakk hvitløken, tilsett i litersmålet.
    – Tilsett 1,5 dl olivenolje.
    – Klem i saften fra en halv sitron (ikke anstreng deg)
    – Legg til salt og pepper (evt. juster tilslutt
    – Kjør blandingen jevn med stavmikser.
  • Topping:
    – Kutt rødløken i biter
    – Stek baconet på middels varme i litt olje til det er sprøtt.
    – Stek rødløken med baconet i ca. 2 min.
    – Del cherrytomatene i to, og kutt fetaosten i terninger.
    – Vend inn persillepesto, bacon, rødløk, tomater, fetaost og ruccola inn i linguine-pastaen.