Denne oppskriften gir saftige gode pizzaboller som egner seg godt som nattmat. Her bør man gjerne lage et helt lass og ha liggende i fryseren til far blir fysen godt ut på natta.
Ingredienser
- Deig
1 pk gjær
1 ts salt
2 dl vann (37 grader)
2 ss olje
7-8 dl hvetemel
- Fyll
Toro pizzafyll med tomat og løk
Kjøttdeig
Alternativer: Champignon, ananas, paprika, rødløk osv.
Dersom en ønsker en grovere deig, erstatt halvparten av hvetemelet med en blanding av grovbakstmel og fiberbakst. (kjøpes på f.eks. bunnpris) Eller en kan ha i sammalt hvete istedenfor fiberbakst.
Slik gjør du
- Hev deigen i ca 50 min.
- Kjevle ut deigen og ha i pizzafyllet før en ruller bollene sammen.
- Etterhev i ca 20 minutter.
- Stekes på rundt 215 grader i 15 – 20 min.