Pizzaboller på et brett, saftige og gode. Foto.

Saftige og gode pizzaboller

Denne oppskriften gir saftige gode pizzaboller som egner seg godt som nattmat. Her bør man gjerne lage et helt lass og ha liggende i fryseren til far blir fysen godt ut på natta.

Ingredienser

  • Deig
  • 1 pk gjær

  • 1 ts salt

  • 2 dl vann (37 grader)

  • 2 ss olje

  • 7-8 dl hvetemel

  • Fyll
  • Toro pizzafyll med tomat og løk

  • Kjøttdeig

  • Alternativer: Champignon, ananas, paprika, rødløk osv.

Dersom en ønsker en grovere deig, erstatt halvparten av hvetemelet med en blanding av grovbakstmel og fiberbakst. (kjøpes på f.eks. bunnpris) Eller en kan ha i sammalt hvete istedenfor fiberbakst.

Slik gjør du

  • Hev deigen i ca 50 min.
  • Kjevle ut deigen og ha i pizzafyllet før en ruller bollene sammen.
  • Etterhev i ca 20 minutter.
  • Stekes på rundt 215 grader i 15 – 20 min.