Finfin lakserett med grønnsaker og en pikant peanøttsaus med litt smell i. Kan serveres med nudler, ferskpasta, pasta, quinoa eller ris. Oppskriften er til 4 personer.
Ingredienser peanøttsaus
2 ss peanøttsmør (gjerne den økologiske typen uten mye salt)
1 ss soyasaus
1 ss Sriracha (chilisaus)
1 ts salt
1 ts pepper
1 dl kokende vann
Slik Lager du peanøttsaus
- Bland alle ingredienser til sausen i en egnet ganske liten bolle.
- Tilsett kokende vann og rør rundt til den er jevn og grei.
- Sausen kan deretter vente i bollen til alt det andre er klart i stekepannen.
Ingredienser til wok
4 stk laksefileter, 125 gram per stk.
4 gulrøtter
1 brokkoli
Nøytral olje til steking
Sesamfrø til å strø over
Eventuelt: Mango chutney eller mango-salat kan passe godt som tilbehør.
Slik gjør du
- Klargjør pasta, ris, nudler eller det som skal være tilbehør.
- Kutt gulrøtter i tynne strimler
- Del brokkoli i små buketter
- Kutt laks i terninger
- Stek gulrøtter og brokkoli i stekepannen i olje.
- Når grønnsaker har fått litt steking, kan laks tilsettes. Vendes forsiktig til ferdigstekt. Kan også stekes på egen stekepanne, dersom man vil ha en litt mer perfekt finish på terningene.
- Når laks er gjennomstekt, blandes peanøttsausen forsiktig inn med laks og grønnsaker.
- Strø sesamfrø over retten. Nå er det klart til spising! God middag!