Frisk og fin pastarett med en deilig persillepesto. Fungerer både varm og rett fra kjøleskapet! Oppskriften er nok til 4 personer.
Ingredienser
- Linguine (flat spaghetti)
400 g pasta
- Persillepesto
2 bunter bladpersille
1/2 stk kinesisk hvitløk
1/2 stk sitron
1,5 dl olivenolje
salt og pepper
- Topping
1 stk rødløk
500 g baconterninger (minimum, gjerne mye mer)
2 pakker cherrytomater
100 g fetaost
100 g ruccola
Slik gjør du
- Først setter du på pastaen i kokende vann og litt salt.
- Kast deg deretter løs på persillepestoen:
– Skyll persille og ha den i et litersmål
– Skrell og finhakk hvitløken, tilsett i litersmålet.
– Tilsett 1,5 dl olivenolje.
– Klem i saften fra en halv sitron (ikke anstreng deg)
– Legg til salt og pepper (evt. juster tilslutt
– Kjør blandingen jevn med stavmikser. - Topping:
– Kutt rødløken i biter
– Stek baconet på middels varme i litt olje til det er sprøtt.
– Stek rødløken med baconet i ca. 2 min.
– Del cherrytomatene i to, og kutt fetaosten i terninger.
– Vend inn persillepesto, bacon, rødløk, tomater, fetaost og ruccola inn i linguine-pastaen.