Hver vår er det tid for rabarbra i hagen som brukes til ulike matretter, rabarbrapai er en av de. Stor suksess med denne oppskriften.
PAIBUNN
175 g hvetemel
0,5 ts sukker
120 g kaldt smør
3 ss vann, iskaldt
- FYLL
759 g rabarbra
250 g sukker
2 ss maisenna
- TOPPING
90 g hvetemel
40 g store havregryn
50 g brunt sukker
25 g sukker
1 ts vaniljesukker
100 g smør
40 g hakkede mandler
Slik gjør du
- Lag paibunnen i foodprosessoren og klem deigen flat før du legger den i kjøleskapet i 30 minutter. Lag toppingen mens den står i kjøleskapet.
- Kjevle ut paibunnen med plastfolie og sett paibunnen 30 min i kjøleskapet igjen, mens du ordner rabarbraen. Rens rabarbraen og del i biter.
- Stekes på 190 grader på varmluft på nederste rille i 1 time og 10 minutter.