Hellebrød

Hellebrød

Hellebrødet kan man lage på noen timer. Her får du man store, nydelige, saftige og luftige brød.

Ingredienser

  • 1 kg hvetemel

  • 200 g sammalt hvete grov

  • 200 g havregryn

  • 100 g linfrø

  • 100 g solsikkefrø

  • 1 pose tørrgjær (1/3 pose for heving over natt)

  • 2,5 ts salt (20 gram)

  • 15 dl vann

Slik gjør du

  • Bland alt det tørre. Bruk en diger bakebolle/gullende ren bøtte/plastbalje, for deigen blir stor.
  • Tilsett lunkent vann og elt godt med en god tresleiv (kjøkkenmaskin). Deigen er klissete, så det går ikke å bruke hender.
  • Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time
  • Hell deigen (du må hjelpe til med en slikkepott) i brødformene. NB! Lurt å bruke bakepapir i formene.
  • Etterhev i 45 min.
  • Stekes nederst i varmluftovn på 200 grader i 1 time.