Hellebrødet kan man lage på noen timer. Her får du man store, nydelige, saftige og luftige brød.
Ingredienser
1 kg hvetemel
200 g sammalt hvete grov
200 g havregryn
100 g linfrø
100 g solsikkefrø
1 pose tørrgjær (1/3 pose for heving over natt)
2,5 ts salt (20 gram)
15 dl vann
Slik gjør du
- Bland alt det tørre. Bruk en diger bakebolle/gullende ren bøtte/plastbalje, for deigen blir stor.
- Tilsett lunkent vann og elt godt med en god tresleiv (kjøkkenmaskin). Deigen er klissete, så det går ikke å bruke hender.
- Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time
- Hell deigen (du må hjelpe til med en slikkepott) i brødformene. NB! Lurt å bruke bakepapir i formene.
- Etterhev i 45 min.
- Stekes nederst i varmluftovn på 200 grader i 1 time.