Stabel med knekkebrød. foto.

Bestemors knekkebrød

Herlige sprø knekkebrød som er lett å lage, og som gir et godt og sunt resultat. Knekkebrødene kan brukes til kaffen med brunost, eller når man bare har lyst på noe godt.

Ingredienser

  • 3,5 dl grovt sammalt rugmel

  • 3,5 dl havregryn (vanlige eller lettkokt)

  • 1,5 dl sesamfrø

  • 2 dl solsikkefrø

  • 0,5 dl havrekli

  • 0,5 dl kruskakli

  • 1 dl valnøtter

  • 2 ts salt

  • 1 ts honning

  • 7 dl vann

Slik gjør du

  • Putt alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Ta noen få omdreininger.
    Ha i væsken. Bland godt.
  • Ta deigen og fordel utover to stekebrettt slik at de fyller hele brettet.
  • Sett i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
  • Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse med en kniv eller et pizzahjul.
  • Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter. Gjerne bytt platene underveis, slik at de stekes jevnt.
  • Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca. 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.