Dette er skikkelig godt. Det finnes en genial tomatsaus til som har masse stangselleri. Denne bør lages i tillegg!
Ingredienser
300 g kjøttdeig
1/2 ts basilikum (evt. en neve fersk basilikum)
1/2 ts oregano (evt. fersk)
1 fedd hvitløk
1 løk
1 bunt persille
1 egg
50 g strøkavring
salt og pepper
1 dl revet ost
tomatsaus
- Unnis geniale tomatsaus
2 stilker stangselleri
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
2 ss tomatpure
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper
1 ts demerarasukker (smak til)
1 ts basilikum (gjerne fersk)
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene godt (løk og hvitløk finhakket).
- Form deigen til et brød eller en litt bøyd pølse.
- Legg brødet i smurt ildfast fat/form.
- Stek ved 225 grader i 1/2 time.
- Dypp av og til over det med smeltet smør.
- Ved serveringen skjæres brødet i skiver.
- Server tomatsaus til.
- Unnis geniale tomatsaus
- Finskjær selleri og løk. La dette surre i olje/smør i stekepannen.
- Tilsett presset hvitløk, la dette surre en liten stund.
- TIlsett resten av ingrediensene.
- La småsurre i 10-15 minutter.
- Bruk stavmikser for å lage en jevn og fin saus.
- Smak på sausen. Dersom den er for sur, tilsett mer demerarasukker. Dette bretter ut smaken og gjør den rund og kraftig.