Kjøttbrød med tomatsaus. Foto.

Deilig kjøttbrød

Dette er skikkelig godt. Det finnes en genial tomatsaus til som har masse stangselleri. Denne bør lages i tillegg!

Ingredienser

  • 300 g kjøttdeig

  • 1/2 ts basilikum (evt. en neve fersk basilikum)

  • 1/2 ts oregano (evt. fersk)

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 løk

  • 1 bunt persille

  • 1 egg

  • 50 g strøkavring

  • salt og pepper

  • 1 dl revet ost

  • tomatsaus

  • Unnis geniale tomatsaus
  • 2 stilker stangselleri

  • 1 løk

  • 2-3 fedd hvitløk

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpure

  • 1 ts salt

  • 1 ts nykvernet pepper

  • 1 ts demerarasukker (smak til)

  • 1 ts basilikum (gjerne fersk)

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene godt (løk og hvitløk finhakket).
  • Form deigen til et brød eller en litt bøyd pølse.
  • Legg brødet i smurt ildfast fat/form.
  • Stek ved 225 grader i 1/2 time.
  • Dypp av og til over det med smeltet smør.
  • Ved serveringen skjæres brødet i skiver.
  • Server tomatsaus til.
  • Unnis geniale tomatsaus
  • Finskjær selleri og løk. La dette surre i olje/smør i stekepannen.
  • Tilsett presset hvitløk, la dette surre en liten stund.
  • TIlsett resten av ingrediensene.
  • La småsurre i 10-15 minutter.
  • Bruk stavmikser for å lage en jevn og fin saus.
  • Smak på sausen. Dersom den er for sur, tilsett mer demerarasukker. Dette bretter ut smaken og gjør den rund og kraftig.