Herlige sprø knekkebrød som er lett å lage, og som gir et godt og sunt resultat. Knekkebrødene kan brukes til kaffen med brunost, eller når man bare har lyst på noe godt.
Ingredienser
3,5 dl grovt sammalt rugmel
3,5 dl havregryn (vanlige eller lettkokt)
1,5 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
0,5 dl havrekli
0,5 dl kruskakli
1 dl valnøtter
2 ts salt
1 ts honning
7 dl vann
Slik gjør du
- Putt alt det tørre i en kjøkkenmaskin. Ta noen få omdreininger.
Ha i væsken. Bland godt. - Ta deigen og fordel utover to stekebrettt slik at de fyller hele brettet.
- Sett i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter.
- Skjær de to store knekkebrødene i passe knekkebrødstørrelse med en kniv eller et pizzahjul.
- Sett tilbake i ovnen og stek i 30 minutter. Gjerne bytt platene underveis, slik at de stekes jevnt.
- Legg knekkebrødene på rist og sett i ovnen med døren litt åpen i ca. 15 min. Da får du harde, sprø knekkebrød.