Vegard og Ingelins übersnasne Foccaciabrød

Langpanne-foccacia som er veldig god! NB! Den blir ikke som på bildet…

Ingredienser til deigen

  • 1 pakke finbakst eller hvetemel (1 kg)
  • 1 pakke tørrgjær
  • 2-3 ss sukker eller honning
  • Salt
  • Litt chilipulver
  • Vann (ca 9 dl)
  • 2 never saftige, soltørkede tomater (evt. oliven)

 

Ingredienser Oljeblanding

  • 1,5 dl Extra virgin olivenolje
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 ts timian
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • Salt, gjerne fra saltkvern

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, gjær, sukker eller honning, salt og chili, og tilsett vann. (Deigen skal være klissete). Finhakk tomatene og rør godt inn.
  2. Heves 1 time under tildekking.
  3.  Ha olivenoljen i en bolle. Press hvitløk og tilsett krydder i oljen. Rør rundt og la det stå; mens deigen hever. Slå deigen ned og press ut all luft. Deigen er seig og klissete, og det er helt riktig. Dekk en langpanne med bakepapir og fordel deigen utover. Hev et kvarter under tildekking.
  4. Bruk fingrene til å stikke hull i deigen. Tips: For at ikke deigen skal klistre seg til fingrene, er det lurt å dyppe dem i olje først.
  5. Slå over oljeblandingen og pass på at hullene fylles opp med olje. Dryss eller kvern salt over deigen.
  6. Hev en time til under tildekking.
  7.  La brødet hvile i 15 minutter før servering. Brødet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det.
  8. Stek på 200 grader i 15-20 minutter til det har fått en gylden skorpe.

La brødet hvile i 15 minutter før servering. Brødet blir ganske klissete av all oljen, men er fantastisk godt. Halvparten av tomatene kan eventuelt erstattes med oliven, hvis du liker det.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*