Rullekake

Ingredienser

  • 4 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver 
  • Perlesukker/Demerarasukker
  • 6-8 ss bringebærsyltetøy eller tilsvarende.

Fremgangsmåte

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Sikt hvetemel og bakepulver forsiktig inn i røren.
  3. Hell røren i en langpanne med bakepapir. Røren smøres ut til et jevnt lag.
  4. Kakebunnen stekes på 200 °C i 7-10 min, til den er gyllen.
  5. Mens kaken steker legger matpapir ut på kjøkkenbenken. Strø matpapiret med sukker/perlesukker eller Demerarasukker. Gjør klar syltetøy og redskaper til å smøre utover med.
  6. Når kaken er gyllen tas den ut. Løft kaken ut etter bakepapiret og snu kaken med oversiden ned på matpapiret. Trekk forsiktig av bakepapiret.
  7. Smør på syltetøy eller det man har forberedt som fyll. Vær rask og effektiv.
  8. Rull kaken forsiktig sammen og legg matpapiret rundt stramt rundt. Skjøten ned. Kaken settes så kjølig.

 

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*