Pizzaboller

Denne oppskriften gir saftige gode pizzaboller som egner seg godt som nattmat. Her bør man gjerne lage et helt lass og ha liggende i fryseren til far blir fysen godt ut på natta.

Ingredienser til deig

  • 1 pk gjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl vann (37 grader)
  • 3 ss olje
  • 7-8 dl hvetemel

Ingredienser fyll

  • Toro pizzafyll med tomat og løk
  • Kjøttdeig
  • Evt: champignon, ananas, paprika osv

Dersom en ønsker en grovere deig, erstatt halvparten av hvetemelet med en blanding av grovbakstmel og fiberbakst. (kjøpes på f.eks. bunnpris) Eller en kan ha i sammalt hvete istedenfor fiberbakst.

Fremgangsmåte

  1. Hev deigen i ca 50 min.
  2. Kjevle ut deigen og ha i pizzafyllet før en ruller bollene sammen.
  3. Etterhev i ca 20 minutter.
  4. Stekes på rundt 215 grader i 15 – 20 min.