Italienske rustikke rundstykker

Denne oppskriften gir 12 rustikke rundstykker med sprø skorpe, glimrende gluten-nettverk med store bobler. De egner seg til å spise med smør og pålegg, men vil også fungere svært godt som tilbehør til kjøttretter eller supper.

Ingredienser

  • 2 ts tørrgjær (20 gram ferskgjær)
  • 5 dl lunkent vann
  • 9 dl hvetemel
  • 2 ts salt

Directions

  1. Løs gjær og salt i vannet i bakebollen til kjøkkenmaskinen. Rør rundt.
  2. Tilsett melet og rør deigen på sakte hastighet til den akkurat er rørt sammen.
  3. La deigen stå i 10 minutter.
  4. Rør deigen på maks hastighet på kjøkkenmaskinen til deigen slipper bollen. Bollen skal være «helt ren» – da er deigen ferdig.
  5. Legg over plastfolie og la den stå til heving i noen timer (2-3 timer) på et varmt og lunt sted.
  6. Sett ovnen på maks temperatur, gjerne 275 grader, og bruk bakesten eller bakestål. Evt. bruk en vanlig bakeplate som bakesten.
  7. Strø veldig godt med mel utover bordet, og hell deigen utover. Strø tilsvarende godt med mel på toppen av deigen.
  8. Ikke kna noe, nå skal man kun dele opp deigen uten å ødelegge luftboblene i deigen. Til dette kan man bruke en deigskrape. Bruk færrest mulig kutt, slik at man beholder luftboblene.
  9. Form forsiktig disse til firkantede rundstykker uten å herje dem til. Løft dem forsiktig over på stekepapir med to deigskraper.
  10. Bruk pizzaspade til å flytte hvert stekepapir med rundstykker inn i ovnen.
  11. Stekes i 14 minutter. Når de er ferdige, ta dem ut med pizzaspaden.
  12. Når de har avkjølt seg litt, kan man med fordel koste av melet på rundstykkene. Det kan bli litt mye, spesielt under.