Italienske rustikke rundstykker

Dette gir rustikke rundstykker med sprø skorpe, glimrende gluten-nettverk med store bobler.

Ingredienser

  • 2 ts tørrgjær (20 gram ferskgjær)
  • 5 dl lunkent vann
  • 9 dl hvetemel
  • 2 ts salt

 

Directions

  1. Løs gjær og salt i vannet. Rør rundt.
  2. TIlsett melet.
  3. Rør deigen på sakte hastighet til den akkurat er rørt sammen.
  4. La deigen stå i 10 minutter.
  5. Rør deigen på maks hastighet til deigen slipper bollen. Bollen skal være «helt ren» – da er deigen ferdig.
  6. Legg over plastfolie og la den stå til heving i noen timer (2-3 timer) på et varmt og lunt sted.
  7. Sett ovnen på maks temperatur, gjerne 275 grader, og bruk bakesten eller bakestål. Evt. bruk en vanlig bakeplate som bakesten.
  8. Strø veldig godt med mel utover bordet, og hell deigen utover. Strø tilsvarende godt med mel på toppen av deigen.
  9. Ikke kna noe, nå skal man kun dele opp deigen uten å ødelegge luftboblene i deigen. Til dette kan man bruke en deigskrape.
  10. Form disse til firkantede rundstykker uten å herje dem til. Løft dem forsiktig over på stekepapir med to deigsskraper.
  11. Bruk pizzaspade til å flytte hvert stekepapir med rundstykker inn i ovnen.
  12. Stekes i ca. 15 minutter.
  13. Ta ut med pizzaspaden.
 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*