Hellebrød

Her får du man store, nydelige, saftige og luftige brød.

Ingredienser - 3 brød

  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sammalt hvete grov
  • 200 g havregryn
  • 100 g linfrø
  • 100 g solsikkefrø
  • 1 pose tørrgjær (1/3 pose for heving over natt)
  • 2,5 ts salt (20 gram)
  • 15 dl vann

 

Claybaker - 2 stk brød

  • 1250 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete
  • 250 g havregryn
  • 125 g linfrø
  • 125 g solsikkefrø
  • 1 pose gjær
  • 25 g salt
  • 1,6 liter vann

 

Directions

  1. Bland alt det tørre. Bruk en diger bakebolle/gullende ren bøtte/plastbalje, for deigen blir stor.
  2. Tilsett lunkent vann og elt godt med en god tresleiv (kjøkkenmaskin). Deigen er klissete, så det går ikke å bruke hender.
  3. Hev til dobbelt størrelse, ca 1 time
  4. Hell deigen (du må hjelpe til med en slikkepott) i brødformene. NB! Lurt å bruke bakepapir i formene.
  5. Etterhev i 45 min.
  6. Stekes nederst i varmluftovn på 200 grader i 1 time.
  7. Claybaker: (nest nederste rille + forvarming NB! Ikke bakepapir)
    275 grader 35 minutt m/lokk.
    200 grader: 10 min

    NB! Siden deigen er så klissete hevet deigen over brødformene, og det rant ned på platen inni ovnen. Viktig å ikke ha for mye deig i hver brødform. Oppskriften er justert noe ned fra original for å ikke heve over kanten av formene…

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*