Børres Morgenbrød

Dette er brødet som kun krever en liten innsats kvelden før, men der man våkner med to flotte morgenbrød – til glede for alle. Man lager brødet rett i formen, der brødene heves inne i ovnen, stekes av seg selv – og krever kun at man står opp og tar dem ut av ovnen. La brødene hvile litt før oppskjæring.

Ingredienser til to brød

  • 700 g hvetemel
  • 200 g sammalt hvete grov
  • 100 g rug finmalt eller grovt
  • 1 ts tørrgjær
  • 20 g salt
  • 850 g vann (i hovedsak kaldt!)
  • Frø til toppen (alt går, men gjerne solsikkefrø)

Du må ha to store former i enten silikon eller med teflon-overflate. Vanlige gammeldagse former uten en non-stick overflate vil gi et svært dårlig resultat.

Fremgangsmåte

  1. Rør sirup ut i litt varmt vann. Øk deretter vannmengden med kaldt vann til man har totalt 850 g vann i et litermål. Bruk vekt.
  2. Bland alt det tørre i en bakebolle.
  3. Bland vannet sammen med det tørre i bakebollen.
  4. Rør manuelt med en sleiv eller tilsvarende til deigen henger godt sammen.
  5. Fordel deigen i de to formene. Jeg bruker vekt for å sjekke at de er omtrent like store.
  6. Strø frø på toppen.
  7. Settes i kald ovn.
  8. Still inn ovnen på 40 minutter og 200 grader celsius. Bruk timeren på ovnen til å sette at de skal være ferdig om morgenen, eks. kl 07.00. Da står man opp, tar ut brødene, tar dem ut av formen, og går deretter i dusjen. Da får brødene tid til å hvile seg bør man skjærer dem opp.

Brødene har som sagt godt av å stå litt. De blir bedre og bedre utover dagen i konsistensen.

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*