Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Dette blir godt, og kan godt serveres lunken eller kald… Kan også med stort hell fryses og varmes for servering. Quiche Lorraine er kanskje den beste av alle salte paier. Fylt med bacon, skinke, ost og egg er den i all sin enkelhet en rett som er full av smak, og som passer til alle anledninger. Navnet har den fått fra den franske regionen Lorraine, som ligger til oppe til høyre i Frankrike.

 

Ingredienser

Paideigen

  • 125 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 100 g meierismør
  • 3 ss kaldt vann

Fyll

  • 150 g bacon
  • 150 g ost
  • 3 egg
  • 1 1/2 dl fløte/fløtemelk
  • salt, pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Lag deigen og knø den langs bunn og kanter.
  3. Ha fyllet i formen, men vent med fløte/melk til rett før den skal inn i ovnen.
  4. Osten skal da på toppen, om noen lurte på det…. 😉
  5. Stek paien videre ved 200 ° i ca. 20 minutter til eggblandingen er stiv.

 

One Comment

  1. This is some dummy copy. You’re not really supposed to read this dummy copy, it is just a place holder for people who need some type to visualize what the actual copy might look like if it were real content.

     

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*